Detta behöver du veta om du funderar att skaffa ny webbplats i 2020!
Blogg om vad behöver du veta om du funderar att skaffa ny webbplats i 2020!

Detta behöver du veta om du funderar att skaffa ny webbplats i 2020!

Spread the love

Är din webbplats gammal? Märker du att det inte driver den trafik eller de kunder den gjorde tidigare? Har konkurrenten fått en helt ny hemsida?

Oavsett vad din anledning kan vara, är det viktigt att ha en snygg och professionell webbplats. Här är 4 saker du behöver veta om du funderar att skaffa ny webbplats i 2020!

  • Ska du göra det själv eller ta hjälp av en webbyrå?

Oavsett om du har en webbplats till personligt bruk eller för ditt företag har du 2 val. Antingen gör man det själv eller så tar man hjälp av en webbyrå.

Några frågor jag tenderar att ställa när någon frågar mig detta är, ”Har du den tid och lust att göra det själv?” och ”hur känner du dig mest rätt när det gäller tid och budget?” Om webbutveckling verkar spännande, prova själv. Om du känner att det verkar skrämmande och krävande och du har budgeten för att betala en webbutvecklare kan det möjligen vara lösningen för dig.

  • Vilken CMS ska jag använda?

Om du väljer att köpa en webbplats via ett webbyrå eller om du väljer att göra det själv är det vanligast att använda ett CMS (content management system). De 5 största på marknaden nu i 2020 är:

  1. WordPress (ca. 27 miljoner webbplatser)
  2. Wix(ca 3,8 miljoner webbplatser)
  3. Squarespace(ca 1,9 miljoner webbplatser)
  4. Joomla! (ca 1,8 miljoner webbplatser)
  5. Shopify (ca 1,1 miljoner webbplatser)

Om du ska göra det själv och inte har någon erfarenhet av webbplatsproduktion skulle jag rekommendera att använda Wix eller Squarespace.  Om du är mer avancerad eller vill betala någon att göra jobbet kommer du att ha mycket mer nytta av att använda WordPress eller Joomla! Shopify är en ren e-handelsplattform, om du ska starta en e-handel och du har noll erfarenhet Shopify är ett bra val.

  • Vad kostar det att bygga en webbplats?

Vad en hemsida kostar är mycket varierande och beror på vilken CMS du väljer att använda. Skall du göra det själv eller vill du använda en webbyrå? Och vad det är man önskar ha på sidan.

Om du ska göra det själv som nybörjare kan du få en enkel hemsida från ca 1200 kronor per år, men om du ska använda en byrå kan det kosta från cirka 10 000 kronor – 30 000 kronor för en WordPress eller Joomla-sida, men naturligtvis finns det webbbyråer i alla prisklasser. Om du vill att en webbutvecklare ska koda hela sidan kan prislappen snabbt hamna på runt 100 000 kronor till miljoner. Det vanligaste, om du inte gör det själv, är att be byrån om ett erbjudande eller prisförslag.

  • Vad är viktigt för dig att sidan ska innehålla?

Du måste tänka på vilka funktioner Ni ska ha på sidan baserat på vad målet med sidan är.

Vill du att dem som besöker webbplatsen skall ta reda på var din fysiska butik ligger och se vad du har att erbjuda och dina öppettider, eller vill du att de ska boka en spa helg på ditt hotell? Detta är viktiga frågor att ställa för att veta hur webbplatsen ska struktureras och hur du leder dina kunder på webbplatsen. Det viktigaste är att tänka på dem som besöker hemsidan, ge dem den bästa möjliga upplevelsen baserat på vad de letar efter och vilka frågor eller eventuella problem de har. Titta också på webbplatser av konkurrenter eller andra webbplatser du gillar och inrätta en önskelista baserat på det.

När allt kommer omkring bör du välja vad som känns bäst baserat på ditt eller ditt företags behov. Om du väljer att köpa tjänsten bör du välja någon du kan kommunicera väl med, kan lita på och som har bra referenser.

Din webbplats är ditt eller ditt företags ansikte utåt, se till att det är något du kan vara stolt över!

Om du behöver en ny hemsida eller vill ha hjälp med marknadsföring, ta kontakt!


Spread the love

Lämna ett svar